Hoppa till innehållet

Berimbau - en handbok för nya capoerister

Från Wikibooks

Introduktion

[redigera]

Det här är en bok för dig som tränar capoeira och vill lära dig att spela berimbau. Den är avsedd för att kunna användas för självstudier. När man tränar capoeira i grupp så finns det ofta en viss gräns för hur mycket tålamod andra capoeirister är villiga på att lägga ned på att lyssna på nybörjare som inte kan spela så bra. Med den här boken får du hjälp och tips om hur du kan komma igång att öva själv så att det blir roligare för alla att spela tillsammans sedan.

För att kunna öva hemma så är det viktigt att ha en berimbau som låter tillräckligt bra för att de olika ljuden skall komma till sin rätt. Helst skall den inte heller vara för tung, för då gör det för ont i lillfingret för att det skall vara kul att öva. Därför finns det även tips på vad det kan vara bra att tänka på när man införskaffar ett instrument och hur man åtgärdar de vanligaste skadorna som uppkommer på instrumentet.

Innehållsförteckning

[redigera]
Denna bok är bara påbörjad och saknar fortfarande mycket. Det är öppet för vem som helst att bidra till denna bok, liksom alla andra böcker. Om du märker att något saknas eller är felaktigt, tveka inte att lägga till eller redigera. Du kan träna lite i sandlådan innan du gör mer avancerade ändringar.