Wikibooksdiskussion:Riktlinjer/Öppet innehåll

Från Wikibooks
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Fritt eller öppet[redigera]

Enligt Wikipedia så är fritt innehåll, vad jag förstår, en delmängd av öppet innehåll, där öppet innehåll kan innehålla begränsningar om till exempel kommersiell användning. I så fall är det ju fritt innehåll Wikibooks och andra WMF-projekt handlar om. Riktlinjesidan borde flyttas för att avspegla detta.

Wikibooks handlar dessutom inte om fritt innehåll i allmänhet, utan vi använder Creative Commons' licens CC-BY-SA. Denna borde nämnas explicit och länk till licensen borde ingå. Det är också tveksamt om vi skall dubblera det som rimligtvis borde stå i Wikipedia under Fritt innehåll. Problemet är att den artikeln inte är bra, bland annat saknar den ordentliga källor.

En liknande riktlinjesida finns också på Wikipedia under namnet Wikipedia:Öppet innehåll. Den är värd att titta på då man skriver om den här sidan.

--LPfi 19 februari 2010 kl. 14.26 (CET)Svara[svara]

Det kan även vara värt att titta lite på motsvarande riktlinjer hos engelska wikibooks, de kanske har hittat formuleringar/problem/lösningar utifrån skillnaderna mellan wikipedia och wikibooks. - Kaj 21 februari 2010 kl. 11.24 (CET)Svara[svara]