Hoppa till innehållet

Vetgirig Guide/Lag

Från Wikibooks
Lag


Vad är ett lag?[redigera]

Bland de många roliga tävlingsformerna har vi lagtävlingarna. Här kan du och dina kompisar bilda ett lag och tävla ihop mot andra lag. Ett lag bör bestå av fem medlemmar, men det går att starta ett lag med endast tre deltagare. Laget kan givetvis ha mer än fem medlemmar men eftersom det är fem "delmatcher" i en lagmatch så kommer endast fem av medlemmarna att få en match i varje omgång (slumpas fram).

Hur man deltar[redigera]

  • Det enklaste sättet att komma med i ett lag är att skriva ett inlägg i ”Lag” avdelningen i vergirigs forum. Sannolikheten för att en lagledare/coach i ett lag där man söker medlemmar ser din post är stor. Du får då inbjudan via pm.

< Hur man grundar ett nytt lag >

Vilka tävlingar finns?[redigera]

< Beskrivning av lagligan >

< Beskrivning av lagcupen >

Tips[redigera]

  • Undvik inaktivitet: Lagtävlingarna blir roligare om alla lag är aktiva. Ingen gillar att spela matcher mot lag där många eller ingen av deltagarna lämnar ”walk over”. Avanmäl ditt lag om ni inte skall tävla mer.
  • Gör alla lagmedlemmar till ”coach”: Det finns flera fördelar med att alla är coach. Först och främst kan lagmedlemmar själva sätta sig som ”reserv” när denna är förhindrad att delta och laget kan på så vis lätt undvika att vara inaktivt. När en spelare är reserv lottas de matcher som reserven skulle ha spelat ut bland de resterande aktiva medlemmarna. Ytterligare fördelar är alla medlemmar kan anmäla laget till tävlingar och vänskapsmatcher.
  • Du kan delta i två lag: På så vis kan du vara med i ytterligare ett lag som du tycker är roligt att vara med i. Det kan mycket väl vara så att du går med i ett lag med en specialinriktning. För att ge ett exempel kan det vara ett ”vi som gillar Kalle Anka” lag. Med vilka och varför du ingår i lag är ju helt upp till dig och omöjligt för jag som skriver den här texten förutsäga.
  • Ett lag skall bestå av olika personer. Av olika anledningar registrerar ibland samma person flera konton. Det är på så vis möjligt för en person att bilda ett ”lag”. Detta bryter mot lagtävlingens grundidé och anses därför vara fusk!
  • Använd formkurvan: På varje medlems sida finns en publik statistik som visar vilka ämnen han/hon är bäst på. Om du sammanställer lagmedlemmarnas formkurvor kan du få ett underlag för att bedöma vad som är lagets bästa ”hemmaämne”.