Hoppa till innehållet

SuperTux/Svar på ofta förekommande frågor

Från Wikibooks

När kommer SuperTux Milestone 2 släppas?

[redigera]

Det här är överlägset den mest frekvent ställd fråga av alla och svaret är simpelt; när det är klart. Ärligt talat har vi inget utgivningsdatum ännu. Precis som du, vill vi se en färdig version av Milestone 2 och släppt för allmänheten så fort som möjligt. Eftersom vi är upptagna med andra, kanske mindre intressanta saker, är tiden vi kan ägna oss åt spelet begränsat. Ha tålamod.

Vad är nytt i Milestone 2?

[redigera]

Den mesta av informationen på dessa (syftar på den officiella wikisidans) wikisidor handlar om vad som är nytt i Milestone 2. Sök på (den officiella) wikin, och känn dig fri att addera dina egna idéer.

Hur kan jag komma i kontakt med er?

[redigera]

Beroende på vem du vill nå, och av vilken anledning, kan du antingen gå med vår IRC-kanal eller skriva till någon av sändlistorna. Var vänlig och notera att på grund av massiv skräppost blev vi tvingade att tillhandahålla sändlistorna enbart för prenumeranter. Om du sänder e-post till listorna och inte är en prenumerant kommer du få ett automatiserat svar som säger att ditt meddelande väntas på att bli godkänt, men det är stor sannolikhet att vi missar ditt e-brev bland all skräppost (vi ber om ursäkt för det). Därför är det bättre att vara prenumerant innan man postar till listan.

Kan jag hjälpa till med Milestone 2?

[redigera]

Det kan du säkert:

  • Skapa spelinnehåll i from av grafik, ljud, musik och banor (se Bidra)
  • Skriv kod för nya finesser
  • Arbeta på handlingen och miljöerna

Det finns många saker att göra, även förutom att faktiskt skapa spelinnehåll:

  • Posta bra idéer till (den officiella) wikin (se här)
  • Hjälp till att hålla dessa (och den officiella wikins) sidor uppdaterade och fria från skräppost
  • Korrekturläs och förbättra programmets och banornas översättning
  • Testa spelet på en mängd plattformar
  • Skriv och/eller tillhandahåll dokumentation för användare och utvecklare

Om du vill ha hjälp är det bara att ta kontakt och fråga.

Finns det en förhandsversion av Milestone 2?

[redigera]

Ja. Milestone 1.9 är en version av Milestone 2 utan vissa buggiga finesser. För närvarande finns Windows- och GNU/Linux-installerare.

Jag hittade en bugg i utvecklingsversionen!

[redigera]

Det är ingen fråga men ändå bra. Kom ihåg att SuperTux är förenad med massor av buggar i det här utvecklingstadiet. Chanserna är faktiskt rätt goda att en särskild bugg redan är känd men ännu inte åtgärdad därför att vi ännu inte hade tid.

Om du tror att du har funnit en bugg som vi inte har lagt märke till, se till att du har så mycket information som möjligt om när den inträffade. Detta kan inkludera steg till att reproducera buggen, konstellationer där buggen inte visar sig etcetera. Skriv sedan en notis på buggsökaren.

Jag funderar på att köpa SuperTux.

[redigera]

Om du har betalat för SuperTux har du blivit grundlurard. SuperTux är tillgängligt gratis för fri nedladdning här.

En likadan Live CD är, när detta skrivs, under utveckling och kommer även den att vara gratis för nedladdning. Om du vill betala för SuperTux kan du göra en donation vilket skulle vara högst uppskattat, men vi tvingar dig inte till att betala.

Källor

[redigera]

Hela eller delar av materialet i artikeln, är hämtat och/eller översatt från engelskpråkiga http://supertux.lethargik.org/wikis wikiartikel "SuperTux_FAQ"

Externa länkar

[redigera]

http://supertux.lethargik.org/wiki - SuperTux officiella wiki