Diskussion:Stora Spelboken/Sällskapsspel/Fia med knuff

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Nytt ämne
Från Wikibooks

Det står att denna sida är påbörjad, men det verkar som artikeln är rätt så klar. Det finns ju alltid mer att lägga till. Men jag måste säga det där får duga! /Opptic 4 juni 2005 kl.16.42 (UTC)

Jag instämmer och tar bort stubbemarkeringen. /Bensin 11 juni 2005 kl.13.05 (UTC)

Jag tycker det är lite oklart med meningen "Om en spelare har flera pjäser på spelplanen samtidigt får han/hon inte hamna på en prick där man redan har en spelpjäs, heller inte gå om sin egen spelpjäs" Innebär detta också att man inte får flytta ut ur boet till ruta där man redan har en egen? (Och därmed är det endast då man slår en sexa och flyttar ut två pjäser till förstarutan som två pjäser kan stå på samma ruta)

Är det dessutom så att man inte får gå ut från boet till sjätterutan när man slår en sexa om man har en egen pjäs på någon av de fem rutorna före, eftersom man då går förbi egen spelpjäs?

Man måste väl göra ett drag när man kan, man får väl inte stå över?

Finns det alls några officiella eller fullständiga regler? Om inte så kan man väl åtminstone skriva ett förslag på regler här. Rubriken "Tvistemål" beskriver oklarheter utan att ta ställning. Jag tycker det är mer logiskt och konsekvent om man ska vara strikt att INTE tillåta utflyttning av enda kvarvarande till förstarutan vid sexa, och inte heller tillåta utflyttning till sjätterutan om man har egen pjäs i någon av de fem rutorna före, dvs. man betraktar det som att man går sex steg från boet och inte får passera egen pjäs. Men det begränsar ju ytterligare valmöjligheterna i ett spel som bygger på mest tur och har så få tillfällen att göra taktiska val.

vanliga wikipediaartikeln borde länka hit, den länkar inte någonstans där reglerna finns beskrivna.

/ Dan Svenhall