Diskussion:Matematik/Matematik A

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikibooks

Har en undran, vissa sidor är så att säga generella. En sida som beskriver dom olika talsystemen (heltal, bråktal, rationella tal o.s.v.) fungerar i flera olika matematikböcker till exempel. Vore det inte bra att även ha med ett matematiskt uppslagsverk som listar dessa generella sidor så att dom, vid behov kan användas i alla mattekurser. På sådant sätt kan antalet sidor för dom olika böckerna kortas ned. Man kan förvisso kopiera sidorna mellan böckerna men det gör att det blir krångligare att ändra då om ett fel har smugit sig in i texten och värre lär det bli om sidorna med tiden får olika utseende. Systemet skulle dra nytta av webteknikens fördelar och samtidigt minska lite på arbetet med att skapa böckerna. // Solkoll 17 augusti 2004 kl.21.27 (UTC)

Vore det inte bäst om en formelsamling stod för dessa generella sidor? Jag ser inför mig en artikelhierarki med en formelsamling i toppen, förklarande artiklar på olika nivåer/ för olika utbildningar i mitten och räkneövningar med facit i botten. / Mats Halldin 17 augusti 2004 kl.22.59 (UTC)
En matematisk formelsamling eller ett matematiskt uppslagsverk, svårt att dra en tydlig gräns där =) // Solkoll 18 augusti 2004 kl.18.18 (UTC)
Är inte kategorier ett bra sätt att både länka ihop artiklar som hör till olika kurser och artiklar som hör till olika ämnesområden med varandra? T.ex. kunde en artikel om derivata både kategoriseras under [[Kategori:Derivata]] och [[Kategori:Matematik C]]. Med en mall på varje sida blev dessutom mycket lätt att hitta artiklar på högre och lägre nivå samt till formelsamlingen. Ser inför mig länkar i alla artiklarna utom i facit längst ned i hierarkin i stil med [[Matematik C:Derivata|Mer information]] så att man alltid kan hitta en enklare förklaring av matematiken. Den länkhierarki kanske inte passar riktigt i ett projekt som syftar till att skapa separata böcker?

/ Mats Halldin 18 augusti 2004 kl.18.09 (UTC)

Kategorier är antagligen det tekniskt sett bästa sättet att lösa det på, jag har själv tankar på att skapa en kategorisida till "ANSI" som är tänkt som en lista på nyckelord, som ett sökregister. Har inte arbetat på utformningen ännu bara då det inte är aktuellt, behöver nog bli lite komplettare först. // Solkoll 18 augusti 2004 kl.18.18 (UTC)
Vore inte mallar en idé annars? En mall med all fin info kan lätt inkluderas på olika sidor.

Paxinum 14 juli 2007 kl. 22.46 (CEST)[svara]