Hoppa till innehållet

3-åringen som gör sin egen bilderbok på nätet

Från Wikibooks

Att låta sin 3- åring skapa sin alldeles egna bilderbok på nätet är idag mycket enklare än det kan tyckas vara. Det viktigaste är att ha tillgång till rätt programvara. Med en mobiltelefonen som verktyg för fotografering och med internetuppkoppling, gäller det bara att veta vilka sociala media som tillhandahåller ett smidigt och enkelt program. Här kommer jag att ge exempel på ett sådant media som du lätt kan lära din 3-åring att använda, om ditt barn visar intresse för att göra sin första egna bilderbok, som ni sedan kan titta, prata och diskutera om tillsammans, du och ditt barn.

På det sociala mediet Tumblr är programmet för att ladda upp en bild till den lilla bilderboken. Ikonen för uppladdning är tydlig och barnet lär sig snart att komma ihåg Ikonen.

Hur börjar jag?[redigera]

Ta några kort på objekt, som barnet valt ut, t.ex. på en fin bil på gatan eller från leksakslådan. Det är viktigt att barnet själv väljer objekt, inte föräldern. Fortsätt så tills det finns ca 10 kort i mobilens galleri. Vad gör jag sedan? Titta på korten tillsammans med barnet och fråga vilka bilder i mobilens galleri som barnet vill ha i sin bilderbok, kanske allihopa eller några stycken.