Hoppa till innehållet

21 kort

Från Wikibooks

21 kort är en kortkonst som varken kräver fingerfärdighet eller övning. Men det kan ju förstås vara bra att prova den själv först.

Detta behövs

[redigera]

Kortlek minimum 21 kort.

Inledning

[redigera]

Räkna av 21 kort från leken och lägg resten av korten åt sidan. Be någon att dra ett kort lägga det på minnet och sen stoppa det var han vill bland dom 20 korten du har i handen.

Hokus pokus...

[redigera]

Be den som drog kortet att noga titta vilken hög kortet hamnar i varpå du lägger korte ett och ett i tre högar i denna ordning, hög ett, hög två, hög tre, hög ett, hög två, hög tre, o.s.v..

När alla korten är utlagda frågar du om vilken hög kortet hamnade i och samlar sedan in högarna till synes slumpmässigt men du ser till att lägga högen med kortet i i mitten. Detta upprepar du två gånger till och sedan ligger kortet mitt i högen d.v.s. kort nr elva.

Olika avslutningar

[redigera]

I stället för att bara ta fram kortet så kan du t.ex. sprida ut korten i solfjäderform och sedan låtsas att du känner dig fram till vilket kort det var. Eller ha nån trollformel med elva bokstäver eller elva ord som du säger samtidigt som du räknar till elfte kortet.

Övrigt

[redigera]

Skulle du lyckas misslyckas så är det en konst i sig med ett så här enkelt trick.