Handbok för Wikimedias Administratörer/Rulla tillbaka

Från Wikibooks
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Rulla tillbaka[redigera]

Att Rulla tillbaka en redigering är ett snabbt sätt att återställa till en tidigare version utan att behöva gå in i redigeringsläget. Man hittar verktyget antingen i Senaste ändringar eller i en artikels historik, på båda ställen i form av en länk med texten rulla tillbaka.

Verktyget för att rulla tillbaka som det ser ut i en artikels historik

Tillbakarullare[redigera]

En del projekt har skapat en speciell användargrupp med rätt att rulla tillbaka redigeringar. Dessa användare har då tillgång till det verktyget men inga andra av administratörernas verktyg.