Diskussion:Handbok för Wikimedias Administratörer

Från Wikibooks
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Rulla tillbaka[redigera]

Vad står det i SÄ hos Wikibooks? Hos Wikipedia står det [rulla tillbaka] om jag minns rätt. På Wikisource står det [återställ] och vi kan inte dela ut den behörigheten till en icke-admin.

På svenska WS kan bara admins patrullera nya sidor och botar patrullerar automatiskt de sidor de skapar. På engelska WS patrullerar även gruppen autopatrullerare, men då inte bara nya sidor, utan varje enskild redigering. Så det är lite skillnader mellan projekten ibland... -- Lavallen 19 mars 2010 kl. 17.36 (CET)

Här står det Rulla tillbaka, på WS har någon förmodligen helt enkelt ändrat systemmeddelandet MediaWiki:rollbacklink till återställ. För att kunna dela ut det verktyget till icke-admins måste man "beställa" i bugzilla att en speciell användargrupp ska läggas in.
Jag har börjat inse mer och mer hur mycket det faktiskt kan skilja sig mellan olika projekt, trodde att det mest handlade om olika policys och arbetssätt och att verktygen skulle vara de samma, men vad som finns och vad de heter kan variera väldigt mycket. //Kaj 21 mars 2010 kl. 11.25 (CET)